RFID Okuyucu Nedir? Nasıl Çalışır?
Birçok tanımı var ama en yaygın olanı bir antene bağlanmış mikroçip, buna da RFID etiketi deniliyor, içine kayıt edilebilecek diğer bilgiler de eklenerek tanımlama daha belirgin hale getirilebilir. Anahtarlığa ve duvara takılan analoğun içine yerleştirilen bu çip sayesinde güvenlik arttırılmış oluyor.
Birçok tanımı var ama en yaygın olanı bir antene bağlanmış mikroçip, buna da RFID etiketi deniliyor, içine kayıt edilebilecek diğer bilgiler de eklenerek tanımlama daha belirgin hale getirilebilir. Anahtarlığa ve duvara takılan analoğun içine yerleştirilen bu çip sayesinde güvenlik arttırılmış oluyor.
Genel olarak sitelerde kullanılan bu yöntem aslında çok eskilerden beri olan son zamanlarda öne çıkmaya başladı. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte geliştirilip daha rahat bir kullanıma kavuşturulan bu ürün sayesinde sizde kullanmaya başlayabilirsiniz.
RFID Sistemi Nasıl Çalışır?
- Bir çip ve bir okuyucudan oluşur.
- Okuyucudan yayılan elektromanyetik dalgalar vardır.
- Çip de bu dalgaları almak üzere programlanmıştır.
- Böylelikle okuyucu ile arasındaki elektromanyetik dalgalarla bağ kurar.
- Buradaki dalga frekansları çok önemlidir.
- Bu cihazın frekansı 13.56 Mhz’dir.
RFID genel işlevine bakacak olursak bilgileri almak, bilgileri göndermek ve saklamak için programlanır. RFID ile günlük yaşamımızda bir çok kez karşılaşmaktayız.
RFID Nerelerde Kullanılır?
- Kartlı Geçiş Sistemleri
- Otomatik Araç Geçiş Sistemleri
- Toplu Taşıma Ödeme Sistemleri
1970’ler de üretilmeye başlayan RFID sistemleri o zamanlar çok fazla tercih edilmemesinin sebebi günümüz teknoloji sistemleri kadar gelişmemiş olmasıdır. Şu an kullanım alanı yaygınlaşan ve hızla büyümeye devam eden gelişmesi sayesinde daha çok talep edilmeye başlamıştır.
Çoğumuz şimdiki koşullara ayak uydurmak zorunda. Gelişen ve sürekli değişen teknolojiyle beraber bizde gelişiyoruz. RFID sistemleri yukarıda da gördüğünüz üzere kullanımı farklı yerlere kadar yayıldı.
Cihazı aldığınız takdirde pakette;
- 13,56 MHz Okuyucu Modülü
- 13,56 MHz NFC kart
- 13,56 MHz NFC Anahtarlık
- Headerlar
Bütün bunlara çok uygun fiyata ulaşabileceksiniz. Kalitemiz ve güvenilirliğimiz sayesinde hiçbir zorluk veya sıkıntı yaşamayacaksınız. Bir çok firmada ya da sitelerde bulabileceğiniz benzeri ürünler elbette ki mevcuttur. Fakat çoğu site size ürün garantisi vermez ya da herhangi bir sorunla karşılaştığınızda size dönüş yapılmaz. Sail Tech size bu konuda tam bir güvence sunar.
Cihazla ilgili gerekli tüm açıklamaları yukarı da bulabilirsiniz. Kullanım yerleri, ayrıntılı açıklamaları vs. aklınıza takılan sorulara cevap bulabilirsiniz. Genel özelliklerini de aşağıya sıraladık, inceleyebilirsiniz.
RFID Özellikleri:
- Çalışma Gerilimi: 3,3 V
- Çalışma Frekansı: 13,56 Mhz
- Çalışma Akımı: 13-26 mA
- Uyku Akımı: <80 uA
- Haberleşme Protokolü: SPI
- Desteklenen Kartlar: mifare1 S50, mifare1 S70, mifare ultralight, mifare pro ve mifare desfire
- Kart Boyutları: 40 x 60 mm
Bütün detayları sizin için aktarmaya çalışarak aklınızda soru işareti bırakmamayı hedeflemekteyiz. RFID Okuyucu cihazının kullanımı da kendisi de oldukça kolaydır. Ürünü detaylı bir şekilde incelediğinizde de göreceksiniz tamamen kullanış kolaylığı sağlamak amacıyla hizmete sunulmaktadır. Cihazın mantığını kavradıkça ve talimatlara uyulursa rahatlıkla kullanmaya başlayabilirsiniz.
Aynı Kategoriden
- Hangi Boya Ölçüm Cihazı Alınmalıdır? - Linshang LS220 Oto Kaporta Boya Ölçüm Cihazı
- Oto Kaporta Boya Ölçüm Cihazı Satın Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
- Renault SGW Gateway Kilit Açma: Araç Bakımında Yeni Bir Devrim
- KT200 II ve Dimsport New Trasdata ECU/TCU Programlama Cihazı Arasındaki Farklar
- KT200 II ve AlienTech KESS v3 Ecu Programlama Cihazları Arasındaki Farklar
Yorumlar
Yorum Yazın