Arduino Ethernet Shield W5100 Nedir? Kullanımı Nasıldır?
Kartının son versiyonu Arduino 1.0 pinout’a sahip olduğu için Arduino/ Genuino kartlarıyla da uyumludur. Kablolu internet ağına bağlanmak için kullanılan, ethernet çipine dayalı bir karttır.
Kartının son versiyonu Arduino 1.0 pinout’a sahip olduğu için Arduino/ Genuino kartlarıyla da uyumludur. Kablolu internet ağına bağlanmak için kullanılan, ethernet çipine dayalı bir karttır. Arduino Ethernet Shield kartını bir Arduino kartı üzerine takıp kablolu internet ağına bağlandıktan sonra birkaç basit işlemi yapıp kullanmaya başlayabilirsiniz.
Modülü bağlayarak web tarayıcılarına giriş yapabilir ya da sitelere bağlanarak veri yükleyebilirsiniz. 4’e kadar soket bağlantısı desteklemektedir. Arduino Ethernet Shield hem TCP hem de UDP uyumludur. SD kart kullanım özelliği mevcuttur. Kart üzerinde bulunan Micro SD kart okuyucuya SD kütüphanesinden erişilebilir.
Arduino Ethernet Shield kartında, W5100 çipinin güç verildiğinde doğru şekilde resetlendiğinden emin olunması için cihaz üzerinde reset denetleyicisi bulunmaktadır.
W5100 ve SD kart aynı SPI hattını kullandığı için sadece birini aktif edebilirsiniz. Eğer aynı anda ikisi de kullanılmasını istiyorsanız kullanılan kütüphanenin ortak olmasına dikkat etmeniz gerekmektedir.
Arduino Ethernet Shield W5100 Genel Özellikleri
- IEEE802. 3af ile uyumludur.
- Giriş voltaj aralığı 36 V ile 57 V
- Aşırı yük ve kısa devre koruması
- 12 V Çıkış
- 1500 V İzolasyon
- RJ45 Ethernet jakarına sahiptir.
- Shield bir dizi bilgi LED’i içerir.
- Shield’daki sıfırlama düğmesi hem W5100’ü hem de Arduino kartını sıfırlar.
Arduino Ethernet Shield ve benzeri cihaz kullanımları oldukça yaygınlaşmaya başlamıştır. Günümüz teknolojisinin bu yönde ilerleyişi de durumu bize özetlemektedir. Hal böyle iken kullanımı öğrenmek ve bunu alışkanlık haline getirmek zor olmamalıdır.
Bu kadar çok imkan ve kolaylık sunan bu cihazlar sayesinde artık daha elverişli kullanımlar ve daha kısa sürede yapılan işlemleri görmek de mümkündür.
Uygun fiyatlı oluşu da ürüne artı bir özelliği kazandırmaktadır. Çoğu ürünün piyasa değerine baktığınızda ise fiyatı sizi zorlamayacaktır.
Cihazın üzerinde bulunan göstergeler ve bunların kullanım şekillerini aşağıda açıklanmaktadır. Mümkün oldukça açıklamalı bir şekilde aktarmaya çalıştık.
Devre Üzerindeki Gösterge Panelleri ve Anlamları
AÇIK : Kartın ve Shield’in güce bağlı olduğunu belirtir.
COLL : Ağ kesişmeleri algılandığında yanıp söner.
LINK : Bir ağ bağlantısının varlığını belirtir ve Shield veri iletildiğinde ya da alırken yanıp söner.
TX : Veri gönderildiğinde yanıp söner.
FULLD : Ağ bağlantısının tam çift yönlü olduğunu gösterir.
100 M : 100 Mb/ S ağ bağlantısının varlığını gösterir.
RX : Veri alındığında yanıp söner.
Ürünle ilgili daha detaylı bilgiye ya da daha fazla ürüne sitemizden ulaşmanız mümkündür. Cihazın talimatlarına uyduğunuz zaman sorunsuzca kullanıma başlayabilirsiniz ve herhangi bir sıkıntı yaşamazsınız.
Arduino Ethernet Shield ile ilgili herhangi bir teknik sorunla karşılaştığınız zaman iletişim numaralarımızdan bize ulaşabilirsiniz.
Aynı Kategoriden
- Hangi Boya Ölçüm Cihazı Alınmalıdır? - Linshang LS220 Oto Kaporta Boya Ölçüm Cihazı
- Oto Kaporta Boya Ölçüm Cihazı Satın Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
- Renault SGW Gateway Kilit Açma: Araç Bakımında Yeni Bir Devrim
- KT200 II ve Dimsport New Trasdata ECU/TCU Programlama Cihazı Arasındaki Farklar
- KT200 II ve AlienTech KESS v3 Ecu Programlama Cihazları Arasındaki Farklar
Yorumlar
Yorum Yazın